Cautare
HOME DESPRE NOI STIRI CUM CUMPAR? DESPRE LIVRARE CONTACT
INDEX AUTORI DOMENII Vezi cosul
Director: Mircea Petean
Grafic designer: Cristian Cheșuț

VA RECOMANDAM

A.D.P. sau Agenția Dușilor cu pluta - Hurubă, Dumitru
BELETRISTICĂ/ROMANUL ROMÂNESC AL SECOLULUI XXI
978-606-799-127-7
20.00 lei

Este cel mai recent roman al celebrului umorist român.
»mai mult

Credinciosul meu dușman (pref. de Sergiu Radu Ruba) - Dumitrescu-Nentwig, Elena
BELETRISTICĂ/ROMANUL ROMÂNESC AL SECOLULUI XXI
978-606-799-133-8
40.00 lei

"Destinul artistic aI Elenei Dumitrescu-Nentwig este ideal ilustrat de sintagma baudelairiana „Les parfums, les couleurs et les sons se repondent". Aceste Corespondente se construiesc intre muzica si literatura, intre scena de opera si proza de actiune, intre jocul sopranei de coloratura si miresmele unor locuri, intre armoniile teatrului liric si cromatica sufleteasca a personajelor. Concitadina a Haricleei Darcle si a lui Panait Istrati, autoarea ii onoreaza de minune pe amandoi. Afirmata pe cele mai prestigioase scene ale Europei, mai cu seama in lumea germana, autoarea demonstreaza, la peste 70 de ani, ca un adevarat artist nu poate trai fara expresie. lar cand izvoarele Euterpei au mai saracit potrivit legilor firii, vin alte muze, cele ale nuvelei si romanului, sa-i ia locul.
»mai mult

Poezia de toate zilele - Cubleșan, Constantin
BELETRISTICĂ/ESEURI
978-606-799-129-1
30.00 lei

„Critic si istoric literar, eseist, poet, prozator si dramaturg, profesor de literatura romana la Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba lulia, Constantin Cublesan dovedeste prin cartile sale o intuitie fina a sensurilor operelor interpretate, o capacitate ferma de a discerne valorile, precum si o certa pasiune a documentului literar, comentat cu rigoare si tact critic (...) Sunt, toate acestea, carti ce dovedesc competenta cu care a stiut sa discearna diversitatea si specificitatea problematicii circumscrise (...)
»mai mult

București sau viața în galop - Mynona, Su
BELETRISTICĂ/ESEURI
978-606-799-116-1
15.00 lei

"Autoarea acestui ghid - nici prea-prea, nici foarte altfel de fel, dupa cum cititorul disciplinat a avut deja ocazia sa afle pana sa intoarca si ultima fila a cartii - stie ce spune. Sau spune ce stie - ce a vazut, ce a auzit, ce a inteles. Cititi-o, dar n-o credeti pe cuvant. Reflectati voi singuri la tot ce a scris ea acolo. Si reflectati indelung - adica, pentru prima oara dupa multa vreme, nu va grabiti. Asta-i tot. Simplu, nu?" - SU-MYNONA
»mai mult

Calea, Adevărul și Viața - Giurgiu, Ilie Aurelian
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/RESTAURATIO
978-606-799-106-2
25.00 lei

Numeroase sunt ispitele care atin calea tanarului ars de dorul de a-si afla propria Cale! Si e greu, daca nu imposibil, de a nu ceda. Iar daca a-i cedat o data si te-ai fript, e greu, daca nu imposibil, de a nu ceda si a doua oara. Autorul acestei carti este un astfel de tanar, care are curajul, dublat de o sinceritate dezarmanta si de o modestie, care, in cele din urma devine curata smerenie, de a-si marturisi ratacirile.
»mai mult

Artă și revelație (trad. de Ioan Milea) - Guardini, Romano
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/RESTAURATIO
978-606-799-125-3
15.00 lei

Reunind, intr-un triptic edificator, trei scrieri ale ganditorului Romano Guardini, cartea de fata ne calauzeste, printr-o meditatie pe cat de patrunzatoare, pe atat de clara, in intelegerea unui fapt primordial: ca opera de arta „se naste din nostalgia acelei existente desavarsite care nu exista, dar despre care, in ciuda oricarei dezamagiri, omul crede ca ar trebui sa existe: aceea in care existentul a ajuns la adevarul sau deplin si realitatea s-a supus esentelor, aceea in care lucrurile se afla inlauntrul inimii deschise, iar inima vorbeste prin multitudinea lucrurilor".
»mai mult

Skepsis. Poeme și catrene - Hurubă, Dumitru
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-606-799-121-5
25.00 lei

Cartea cuprinde opera poetică integrala a unuia dintre cei mai valoroși scriitori umoriști cu care se poate mândri România de azi.
»mai mult

Safire și îngeri (prez. de C.Buzea, Barbu Cioculescu, I.Pop, M.Petean) - Sandu, Ioana
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-606-799-119-2
20.00 lei

Poeții adevărați sunt plini de muzici eterne și de culori,de ritmuri în care se îneacă zi și noapte fără istov.În sărăcia lor rămân armonios îmbrăcați când își mărturisesc greșelile,printre care și aceea că n-au tăcut destul înainte să vorbească,ori n-au vorbit destul în deșert,sau n-au apărat cu propriul lor timp,cu vocea lor tainică minunile numai lor hărăzite.M-am mirat de fericirea lor în răstignirile cu care semenii le-au amărât buzele,și cuvintele lor s-au îmbibat de un sânge amar.M-am mirat,cum ei nu fac niciun rău,de înverșunarea cu care sunt minimalizați.Pentru darul lor sunt pizmuiți,lumea rece intuind exact nemurirea ce li se rezervă,după toate și toate câte le îndură cu seninătate...(...) CONSTANȚA BUZEA
»mai mult

Scrisoarea Evei (postfață de Irina Petraș) - Boc, Oana
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-606-799-124-6
15.00 lei

Cartea cuprinde trei cicluri, care sunt tot atâtea avataruri ale iubirii. Primul ciclu – "Din Egipt" – e al iubirii plenare (câteva simboluri sunt grăitoare: focul, zborul, sfera). Al doilea – "Don Juan" – e al iubirii pierdute (domină aici frigul, pustiul, ceața, ferestrele opace), iar ultimul – "La Roma m-ai iubit în Colosseum" – e al iubirii imposibile (câteva personaje - gladiatorul, osânditul, colecționarul de tablouri cu corăbii - poartă însemnele acesteia).
»mai mult

Km. 0 al iubirii (prez. de Mircea Petean) - Popescu, Lazăr
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-606-799-139-0
10.00 lei

Prezenta carte a lui Lazăr Popescu propune două discursuri îndrăgostite rostite la o mare distanță temporală unul față de celălalt: poesiile – cum le zice el – din ciclul Prinsoare pe fluturi datează din 1987, iar cele din Gramatica dragostei sunt din 2016. Un interval de aproape 30 de ani – iată!
»mai mult

<< 1234 >>

Website counter