Cautare
HOME DESPRE NOI STIRI CUM CUMPAR? DESPRE LIVRARE CONTACT
INDEX AUTORI DOMENII Vezi cosul
Director: Mircea Petean
Grafic designer: Cristian Cheșuț

VA RECOMANDAM

Haiku & monoku/ Haiku și poeme taoiste - Petean; Kacian,Mircea; Jim
BELETRISTICĂ/ARCA
978-606-799-057-7
10.00 lei

Jim Kacian e unul dintre cei mai redutabili autori de haiku din SUA. Ca editor, a publicat cea mai cuprinzătoare si mai reprezentativă antologie a haiku-uii american. Mircea Petean e unul dintre cei mai importanți autori de haiku din spațiul românesc. El e și un apreciat teoretician al fenomenului.
»mai mult

Tiparul dinăuntru (prezentări de Ion Pop și Mircea Petean) - Sandu, Ioana
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-606-799-015-7
10.00 lei

Poemele Ioanei Sandu sunt false narațiuni, fragmente ale unui exercițiu spiritual care are menirea de a elibera sinele din vântul lăuntric și a face loc bucuriei. Aproape toate vorbesc despre o retragere, o indepărtare, o fugă de urgia generatoare de spaime, dezechilibre și tulburări învâltorate. Și peste tot sunt risipite semne și simboluri creștine care sunt tot atâtea jaloane ale unui urcuș spiritual către poienile cerului. E cât se poate de limpede că s-au produs modificări în sensul renunțării la balastul care împovărează ființa și acceptării ideii de a porni pe Cale, inițiind curățenia de început. Duhul ortodoxiei care gîndește cu inima însuflețește versurile acestea în care detaliile naturiste traduc impecabil o seninătate a spiritului în stare să risipească cu desăvârșire învolburările dinlăuntru: astfel nu cazi în umilință// te alegi în smerenie. (Mircea Petean)
»mai mult

Poetalul - Ștefănescu, Dorin
BELETRISTICĂ/LITERATURĂ UNIVERSALĂ
978-606-799-016-4
25.00 lei

Poetalul e un fenomen de substrat; el definește epifania invizibilului în adâncul poemului. Ascuns în transparență, se manifestă sub acoperire. În situl imaginii începutul e nevăzutul, intervalul translucid sau donația inaparentului. Imprezentabilul unei lumi ce strălucește în absență. Discutată pe larg, în volumele Înțelegerea albă (2012) și Poetica imaginii (2015), cu referire la implicațiile preponderent filosofice și teologice ale inaparentului, fenomenologia poetalului este expusă acum concis într-o radiografiere sintetică a câmpului conceptual restrâns la aria fenomenului estetic.
»mai mult

Mircea Eliade. Mitul iubirii - Neagoș, Ion
BELETRISTICĂ/LITERATURĂ UNIVERSALĂ
978-606-799-036-2
15.00 lei

(…) avem în Mircea Eliade. Mitul iubirii una dintre cele mai bune morfologii interpretative din întreaga exegeză Mircea Eliade (…), a cărei pregnanță se verifică mai ales la nivelul analizelor de text, subtile, bine lucrate. Multe observații sunt de o acuitate remarcabilă. (Ștefan Borbély)
»mai mult

- Tomuș,Mircea
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/PARADIGME
978-606-799-014-0
15.00 lei

Sub aparența poveștii cu parfum întreg de epocă și romanțios, cu măști caraghioase sau grotești, ori, dimpotrivă, însuflețite de taina frumuseții veșnice, romanul transmite direct și spontan înțelesurile lui adânci, întemeiate pe dimensiuni eterne și universale ale naturii umane, ca pe niște note de bas, profunde până la a fi imperceptibile uneori, cum sunt vibrațiile de sub plafonul auditiv comun, dar reale, acționând concret și direct, adică, asupra peliculei fine pe a cărei sensibilitate și impresionabilitate se întemeiază actul lecturii.
»mai mult

Țărănismul și creștin-democrația românească - Seserman, Alin
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/PARADIGME
978-606-799-022-5
25.00 lei

Alin Seserman procedează metodic și istoric: reface, pe bază de cercetare proprie sau folosindu-se de cercetări deja existente, traiectoria țărănismului ca doctrină, în ultima treime a secolului al XIX-lea, mai puțin în anii socialismului real românesc. Sunt aduși în discuție autori de texte programatice cum sunt Stere și Rădulescu-Motru, curente socio-culturale cum au fost junimismul, poporanismul și sămănătorismul, este pusă în pagină evoluția economică a României etc. (Marta Petreu ) Ceea ce ne oferă lucrarea lui Alin Seserman este un text scris fluent, pe baza unei bibliografii cunoscute, dar nu și discutate “la sânge”, o survolare utilă fără îndrăzneli iconoclaste, deși încăpeau destule, un exercițiu mai mult reconstitutiv decât critico-analitic. (Ovidiu Pecican)
»mai mult

Însoțirea. Poeme adâncate (prezentare de Mircea Petean) - Cerna, Dumitru
BELETRISTICĂ/MAGISTER
978-606-799-039-3
15.00 lei

Iată o carte cu totul aparte, în care Poetul pare că se joacă tocmai pentru a se familiariza cu ceva înfricoșător precum Moartea;
»mai mult

Ephemeride - Moldovan, Andrei
BELETRISTICĂ/PARALITERARIA
978-606-799-038-6
20.00 lei

„Dacă lumea ar fi limpede…” În urmă cu câțiva ani, mă aflam în fața Muzeului de Artă Modernă din Paris, pe fațada căruia trona un afiș mare, pe măsura clădirii, cam acolo unde, în 1995, un alt afiș impresionant, vreme de o jumătate de an, invita la vizitarea retrospectivei Brâncuși, eveniment care a atras un număr impresionant de vizitatori din toată lumea, cozile la intrare fiind interminabile. De astă dată, era un citat din Albert Camus scris în mai multe culori și cu dimensiuni diferite ale cuvintelor: „Si le monde était claire, l’art ne serait pas” („Dacă lumea ar fi limpede, arta nu ar exista”).
»mai mult

Orenda (prefață de Radu Sergiu Ruba) - Vasilescu, Nora Maria
BELETRISTICĂ/ROMANUL ROMÂNESC AL SECOLULUI XXI
978-606-799-032-4; 978-606-799-0323-1
35.00 lei

Orenda este o ficțiune romanescă plasată de Nora Maria Vasilescu prin mileniul VII, cel care va să vină pesemne într o zi.
»mai mult

În umbra marilor imperii ucigașe - Andronic, Mugur
BELETRISTICĂ/ROMANUL ROMÂNESC AL SECOLULUI XXI
978-606-799-018-8
30.00 lei

Romanul acesta, care s-a născut dintr-o minuțioasă muncă de documentație istorică și din istoria orală, după o lungă serie de întâlniri, între anii 1973 si 1988, avute cu ultimii supraviețuitori ai primului razboi mondial din Bucovina, îmbină istoria și reconstituirea fantastică.
»mai mult

<< 12345 >>

Website counter