Cautare
HOME DESPRE NOI STIRI CUM CUMPAR? DESPRE LIVRARE CONTACT
INDEX AUTORI DOMENII Vezi cosul
Director: Mircea Petean
Grafic designer: Cristian Cheșuț

VA RECOMANDAM

Românii în oglinda timpului - Gruia, Lucian
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/UTILITARIA
978- 973-726-981-2
20.00 lei

Noii conducători mondiali vor instituirea unui stat planetar care să le permită accesul neîngrădit la toate piețele de desfacere. În țara noastră, trecută la capitalism, am resimțit cu toții acest lucru. Ni s-a sugerat chiar, din interior, că ar fi bine să ne uităm limba și să învățăm engleza pentru a ne putea integra mai ușor în noua comunitate mondială. Numai că, sub această presiune globalistă, comunitățile regionale s-au regrupat, reafirmându-și specificul. Numai că, masivele emigrații recente amenință civilizația instituită. Dacă națiunile europene, chiar cele integrate în UE, își redefinesc specificul, noi de ce l-am trece cu vederea? Acestui deziderat încearcă să-i răspundă această carte.
»mai mult

Femeile și economicul. Tărâmul-Ei. Tapetul galben (Trad. și pref. de Amalia Precup; postfaț - Perkins Gilman, Charlotte
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/PARADIGME
978-606-799-021-8
39.00 lei

Cunoscută în cercurile intelectuale românești, cu precădere de către specialiștii în studii de gen ori printre americaniști, mai ales ca fondatoare a economiei politice feministe ori/și ca autoare a câtorva texte literare de referință, Charlotte Perkins Gilman (1860 1935) nu a beneficiat până acum de nicio traducere în limba română. Doar o serie de teze de doctorat au abordat bogata problematică prezentă în opera sa.
»mai mult

Pe drumurile Indiei (ediție îngrijită de Constantina raveca Buleu) - Dumbrava, Bucura
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/PARADIGME
978-606-799-009-6
15.00 lei

Mărturie a inițierii în teozofie, volumul postum Pe drumurile Indiei. Cele din urmă pagini (1927), reeditat acum pentru întâia oară, se prezintă ca o sumă de notații nerafinate literar (moartea a împiedicat revenirea asupra textului, tipică pentru creația Bucurei Dumbravă), dar valide pentru dimensiunea bio-bibliografică și spirituală a autoarei.
»mai mult

Zen. Din zicerile și versurile maeștrilor (trad. de Marius Iosif) - ,
BELETRISTICĂ/ESEURI
978-973-726-988-2
15.00 lei

Iată o culegere substanțială de texte reprezentative pentru budismul zen. Ceea ce Zen-ul ne învață este că revelația religioasă e un conținut viu care nu poate fi stocat în recipientele unui formalism religios decât cu riscul alterării sale.
»mai mult

Nu te pune cu îngerii - Lucăcel, Flavius
BELETRISTICĂ/BIBLIOTECA ROMÂNEASCĂ
978-973-726-992-8
15.00 lei

Apărută în colecția MASCA, cartea cuprinde, pe lângă piesa cu același titlu, lucrarea dramatică “Ospiciul local.” Este a patra sa colaborare cu noi, iată de ce îl socotim “autor Limes”, de acum, ca să ne exprimăm astfel, după un model arhicunoscut... Suntem încântați să le amintim pe celelalte: Ceai de fluturi/ Butterfly Tea (210), Tutungeria/ Tobacconist’s (2011), Trecătoarea pisicii/ The Cat’s Gore (2012).
»mai mult

La drum! - Petean,Mircea
BELETRISTICĂ/PARALITERARIA
978-973-726-900-3
30.00 lei

Noua carte a lui Mircea Petean, în ipostază de călător de profesie, cuprinde o suită de jurnale de călătorie prin diverse colțuri ale lumii, precum: Italia, Franța, Spania, Danemarca, Slovacia, Ungaria, Moldova, Vietnam, dar și în diverse colțuri ale României.
»mai mult

O mie de ani în o sută una enigme - Ruba, Radu Rergiu Ruba,Nicoleta
LITERATURĂ PENTRU COPII ȘI ADOLESCENȚI/Seria ȘCOLARĂ
978-973-726-969-0
25.00 lei

Oriunde se hotărăște să apară, enigma îl pune pe om pe gânduri. Deoarece, oricare i ar fi încarnarea, dincolo de aparența ei, începe labirintul necunoscutului, e probabil să se ivească puteri ascunse, energii neînchipuite, ființe și lumini din alte lumi. Dar nu e nevoie să se meargă atât de departe și atât de sus: viața cotidiană oferă nenumărate prilejuri de inventare a unor personaje de roman sau de film superînzestrate, care înfruntă haosul, îl ordonează pe alocuri și elucidează unghere întunecate ale relațiilor omenești, fie că sunt detectivi, fie că sunt Feți Frumoși.
»mai mult

Rămurosul. Povestea unui copăcel care avea o mare dorință de a descoperi lumea, ediția a d - Mollo, Gaetano
LITERATURĂ PENTRU COPII ȘI ADOLESCENȚI/Colecția GAVROCHE
978-973-726-856-3
15.00 lei

Carte de o strălucitoare inteligență, care poate sta liniștit alături de alte mari capodopere ale literaturii moderne pentru copii si tineri, precum PETER PEN ÎN GRĂDINA KENSINGTON, povestirile lui Oscar Wilde sau MICUL PRINȚ.
»mai mult

Essay on Man. Essay on Criticism & other Verses/ Eseu despre om. eseu despre critică și alte v - Pope, Alexander
BELETRISTICĂ/LITERATURĂ UNIVERSALĂ
978-973-726-948-5
30.00 lei

„Volumul de traduceri din opera lui Alexander Pope este, cu siguranță, un moment deosebit în istoria receptării literaturii britanice în România. Nu ne rămâne decât să sperăm că acest gest de iubire a poeziei și a celor două limbi va fi un exemplu și un îndemn și pentru alți angliști care nu se vor lăsa ademeniți de alte ocupații mai bine privite și vor continua nobila tradiție a meșteșugului traducerii de poezie. Până atunci să ne bucurăm de versurile și harul lui Alexander Pope și de darul făcut nouă tuturor de traducătoarea volumului – Ioana Sasu-Bolba.” Mihaela Mudure
»mai mult

Sacrul. Despre numinos (trad. de Ioan Milea și Silvia Irimiea) - Otto,Rudolf
ȘTIINȚE UMANE ȘI SOCIALE/RESTAURATIO
978-973-726-925-6
40.00 lei

Iată două lucrări fundamentale de psihologia și istoria religiei adunate între coperțile aceluiași tom. Este, cu adevărat, un EVENIMENT EDITORIAL excepțional!
»mai mult

<< 12345 >>

Website counter